ULANG TAHUN BU MAR

Kali ini Mus mau cerita soal ultah Bu Mar, 
sorenya tiba-tiba Mama Lily tlp Mus. 
"Bu Mar pesan malam ini kita pergi ultahnya ya, nanti pergi sama-sama" "ok In shaa Allah".

Kata Mama Lily nanti tunggu di bawah condo, segera lah Mus bergegas ke bawah.

Sesampai di bawah Mus liat segroup ibu-ibu katanya juga mau pergi ke kedainya Bu Mar. Mereka tanya " mau kemana?" "Mau ke ultahnya Bu Mar, ini lagi nunggu Mama Lily" terus dijawabnya "bukannya mama Lily udah pergi ya" "ya udah kami duluan ya"

Dalam hatiku "bukan Mama Lily masih di atas ya, orang baru beberapa menit suruh tunggu bawah" hmm sudah ibu-ibu masih aja mengaduh domba, apa motif sebenarnya. Beberapa menit kemudian Mama Lily datang dengan mobil "Jom pergi".

Sesampai di kedai Bu Mar


cantik banget kuenya, hehehe romantis






yang baju warna ungu tuh Bu Mar, selamat ulang tahun!


Sekian



DESERT - ZANGA

ZANGA ialah desert makanan orang Yaman.

Mus suka banget zanga, dari dulu Mus teringin buat sendiri tapi masih gak tahu juga apa resep yang sebenarnya.



Mus selalu beli di Half Moon Restoran Arab di dekat area rumah, harganya kalau gak salah sih sekitar RM12 an gitu. Zanga ini buat ketagihan lho. Rasanya manis, Mus tanya ke temen katanya bahannya cuma roti arab, creamer dengan madu di lembutkan gitu.Tapi cara pembuatannya gak sembarangan.


Looks yummy 

Part 5 untuk hari last


Sesi pagi hanya untuk penutupan sahaja

Alhamdulillah program berjalan dengan lancar






Semoga program ini sangat bermanfaat kepada peserta SKM 4 & 5.

Sekian

Hari ke 4 untuk Program SKM 4&5 Bidang Elektronik dan Aircond

Di hari ke 4 ini, peserta hanya menyiapkan file-file portfolio dan mempersiapkan tajuk untuk dipresentasikan di sesi selanjutnya. Sesi ke tiga peserta akan membentangkan tajuk tersebu.



















Sekian

Part 3 ialah hari ketiga

Hari ketiga peserta mendapatkan kursus daripada penceramah, untuk group Elektronik kursus hari ini dengan semalam dengan penceramah yang berbeza. Tetapi untuk kursus Aircond dengan penceramah yang sama.

Sesi kursus akan berakhir petang ini sampai pukul 5 kemudian sesi pembagian sijil selama dua hari kursus.

di hari ketiga ini, peserta sangat penat sekali. Pagi sampai tengah hari ada kursus, malam pun mereka kena mempersiapkan portfolio.

Sebagai urusetia pun kami banyak keje jugak, tapi Alhamdulillah untuk malam ini adalah acara bebas. Ringan jugak beban kami hehe






















Sesi malam, peserta yang turun ke bilik seminar hanya beberapa sahaja. Sebagian daripada mereka mempersiapkan di apartment masing-masing.




Sekian

Newer Posts Older Posts Home